Перейти до змісту

Працювати на себе чи в салоні? Яка різниця?

Це питання перш за все залежить від бюджету майстра та його амбіцій. Тож давай розбиратись.

Для новачків важче працювати сам на себе, бо на старті часто немає матеріальної можливості на організацію свого робочого місця та оренду приміщення.

Тоді, найкращий старт — влаштуватись у б’юті-салон.

З плюсів:

  • Приходиш на усе готове :) Салони надають майстру потрібне для роботи: кушетку, лампу, матеріали, адмініструють роботу, атмосферу, прибирання і тд. Тобі не треба навіть думати про це.

  • Також, де брати клієнтів — не твое питання.Комунікація з клієнтами справа адміністраторів. Вони знаходять нових клієнтів, записують їх, вирішують будь-які питання. Твоє діло — лише працювати так, щоб до тебе повертались.

  • Плюс, не потрібно слідкувати за оновленням матеріалів, це також організують адміни.


З неоднозначних мінусів:

  • Хоча відомо, що салони трохи експлуатують своїх майстрів, ставлять занадто щільний запис та виплачують майстру невеликий відсоток всієї вартості послуги.

Та не слід цього боятись на початку. Краще бери плюси: постійний потік клієнтів відшліфовує твою швидкість та майстерність роботи. Це загартуює тебе як профі!

Отже б’юті-салон — це гарний досвід для майстра-новачка. Важливо обирати гарний салон з порядним керівництвом, аби працювати було ще й комфортно. А хто зна, може тобі сподобається і ти залишишся надовго?

А що ж робота на себе?

З плюсів:

  • Великий плюс — ти сама управляеш графіком. Можеш варіювати час процедури, перерви, вихідні, відпустку як тобі зручно.
  • Обирай клієнтів з якими подобається працювати. Якщо з кимось не комфортно — ти регулюєш ваші відносини і можеш відмовити заради свого гарного самопочуття.
  • Оплату за послуги отримуєш ти одна, отже заробляєш більше. Тому можеш розподіляти свої ресурси раціонально, щоб масштабувати власну справу. А отже, перспектив у тебе значно більше.

З мінусів:

  • Тут вже ти сама і адмін, що працює з записом клієнтів та моніторить матеріали, і смм-менеджер, що веде сторінку в Instagram. Багатозадачність — твоє все. Але комфорт та перспективи тут значно більші, бо ти ще й сама собі керівник.
  • Оренда приміщення та оформлення робочої зони — тепер також твоя задача. Та додаткові витрати. Але знову ж, пам'ятай, ресурси ти розподіляєш самостійно. Тут лише питання уважності та досвіду.


А ще, пам’ятай, що для когось може бути ок менеджерити всі справи самостійно. А хтось буде кайфувати у компанії інших майстрів та салонній атмосфері. 

Обери для себе кращий варіант! А кращі матеріали Viya для тебе уже створила, звертайся ;)

    Інші поради

    Клей для нарощування вій — як обирати та як працювати?
    May 26, 2023
    Клей для нарощування вій — як обирати та як працювати?

    Коли за діло беруться lash-мейкери, вибір правильного клею – це супер-важливо для досягнення ідеального результату. Читати далі

    Instagram lash-мейкера, що приваблює клієнтів — як усе зробити ідеально?
    May 26, 2023
    Instagram lash-мейкера, що приваблює клієнтів — як усе зробити ідеально?

    Подружко, запевняю, Instagram — це легко та ефективно, якщо працювати над ним регулярно. А робити це потрібно, адже...

    Читати далі
    Drawer Title
    Вітаємо в VIYA!

    Ми ще не знайомі, але ми тобі сподобаємося прямо зараз, обіцяємо! Тримай 10% знижки на замовлення на сайті. Промокод на знижку відправляємо на e-mail

    Схожі товари